fredag 30 september 2011

Sheaf stitch eller kärve på svenska

Kul att lära sig ett helt nytt stygn!
Hade nog varit lite lättare med detta stygn om jag sytt på ett glesare räknelinne.... men varför göra det lätt för sig? När jag nu ville använda ett tätare och inte helt vitt tyg:-)) Och med hjälp av mammas efterlämnade stora förstoringsglas gick det något lättare. Första gången det kommit till användning.....
Redan innan jag sett att Gudrun sytt den lilla söta "cirkelstjärnan" (uppe till vänster på mitt prov), hade jag bestämt, att den måste jag bara testa. Den plus några andra varianter gick lite lättare att sy, sedan jag först ritat upp dem på rutat papper. Tror att alla varianterna finns på denna sida under fliken "sheaf stitch".
Det var ett bra tag sedan jag började på den här lappen, sen kom en resa emellan, så jag är lite osäker på vilka trådar jag använt. Men jag tror, att ett är Stef Francis´s "extra tunna" silke, samt en linnetråd från samma ställe. Har nog också använt deras merericerade bomullstråd,  samt ett annat fabrikat av moulinegarn. Det jag vet, är att det enfärgade rosa är ett tunt silkegarn jag färgat för ca 40 år sedan under min utbildning på seminariet. I alla fall är alla trådarna tunna, frånsett det ljusgröna pärlgarnet som är iträtt under några stygn (ungf. på mitten av lappen).
Och papperet som provet sitter på är färgat med Inktense färgerna. Det är bekvämt med färger i kritform:-))

4 kommentarer:

Gudrun sa...

Ser så vackert ut och underbara färger. Synd att det inte går att förstora mer.
Kram Gudrun

Lappmia sa...

Många fina kärvar!

annicka sa...

Häftigt med så många varianter! Förstora bilden går finfint hos mig.

Ulla-Britt sa...

Oh, så många varianter.