tisdag 24 januari 2012

Flätsöm

Nu har jag sytt flätsöm av olika slag. Det är verkligen roligt att utforska och leta efter hur ett stygn används och beskrivs. I engelska språket säger man uppenbarligen herringbone stich,även om jag tycker att dessa stygn mera liknar flätade fjädersöm. På franska säger man Point de chausson vilket översätts med skosnörningsstygn. Här är i alla fall mina svenska flätstygn: Överst glesa och dubbla och med snärjning samt fixerad med små stygn. Nr 5 och 6 är sk chevronstygn vilket översatt från franskan blit taksparrestygn. Bra namn tycker jag.
I fritt broderi vore flätstygn effektfulla att tex sy fast tyg på tyg. Jag har inte använt dem tidigare men ska nog ta dem i beaktande i framtiden. Skuggsöm är också flätsöm fast då ligger flätan på avigsidan och syns genom det tunna genomskinliga tyget. Detta var nytt för mig. Och roligt!Krävde precision och vass nål och rätt garn. Det mörkt gröna är blomstergarn , för tjockt tycker jag för den tunna chifonen medan moulinégarnet är perfekt. Jag la till några franska knutar för att avsluta mitt skuggbroderi. Detta är rätsidan av broderiet...
... och detta är avigsidan.

6 kommentarer:

Katarina sa...

Många härliga varianter du har fått till också! Skuggsömmen har jag också tänkt få med..... Ni är så snabba!

annicka sa...

Skuggsöm var helt ny för mig. Jag har ju sytt min provlapp men inte fotat ännu, det får väl bli lite skuggsöm också.
Kul och intressant läsning du bjuder på.

Karin sa...

Även för mig är skuggsömmen en ny bekantskap. Nu blir jag sugen att prova på den själv, det blev ju en intressant effekt av den.

Annika sa...

Skuggsömmen blir jättefin. Annika

The Rosegarden in Malevik sa...

woow......superfina :)
å missa nu inte,......

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

de e kul att vara med :)
VÄLKOMMEN
Håkan

盛豐 sa...

免費0204視訊情色
同志色教館
辣妹護士俱樂部影片
a片女優激情視訊
視訊美女
愛暴露
爱情武侠小说
美女
a片免費看
做愛康健之日常