söndag 8 januari 2012

Förstygn från Barbro

Hej!
Det här ska bli roligt! Jag kände mig väldigt inspirerad när jag såg alla fina förstygn som ni har sytt! Jag ville genast visa att jag är med på banan så hela lördagkvällen gick åt till förstygn. Och de bara kom. Jag valde mitt favoritunderlag - en bit linne och så hittade jag mammas gamla spolar med knyppeltråd både tunnare och tjockare. Både blekta och oblekta. Sybågen bestämde formen. Och så gick det som det gick. Det är som att kludda med penna och papper. Finns det något mer avkopplande än att ha en nål en garnstump och en tyglapp och så bara ... sy.
Det blev ju väldigt svart-vitt och eftersom jag kände mig så glad så la jag till ett hjärta över alltsammans. Så här har ni mina förstygn eller point avant som jag såg att de heter på franska.
Jag har ju också sytt de där trädda stygnen när jag gick i skolan. Men de fick vara. Om de behövs någon gång i något arbete så får väl omständighterena bestämma hur de sak trädas.
Ser fram emot nästa stygn. Vad kan det bli? Har inte koll än på vilka stygn ni redan klarat av.

3 kommentarer:

annicka sa...

Härligt, frejdigt!!!
Välkommen till Mina Stygn Barbro!
Ditt hjärta påminner mig också om ett hundhuvud- fantasin sätts igång.

Katarina sa...

Skoj att du hittade oss, och valde att komma med! Attans så snabb du var också:-)) Härlig, inspirerande variant du sytt! Vilka stygn vi testat, hittar du i högersidan, en bit ner.

Lappmia sa...

Härliga stygn, kul idé att fylla bågen. Jag använder sällan båge.