onsdag 8 februari 2012

Renessans stygn

Renessans stygn, renaissance stygn - hur stavas det egentligen?
Nå väl oavsett stavning eller inte 
här är mitt mycket fria försök...
endast hjälplinje uppritat på den vänstra raden för övrigt helt på fri hand. 
Det gick  det med- men fritt är det.
Även min tolkning av queenstitch ( längst ned till höger) är just min tolkning...


Annicka

9 kommentarer:

Karin sa...

De svarta stygnen ser ut som tecknade med tunn bläckpenna. Som en grafisk illustration. Mycket vackert. Endera dagen är jag själv så modig att jag sträcker ut stygnen fritt över väven.

De där svarta stygnen som liksom ramlar ner över ytan är både strama och lekfulla samtidigt, tycker jag. Jättefint.

Har du garn som byter färg av sig självt eller har du fått byta flera gånger? Det är så fint men jag ser framför mig hur jobbigt det skulle vara att byta hela tiden.

annicka sa...

Hej

nej det orangefärgade är silkestråd som är melerad inköpt hos Stef Francis.

Jag tycker själv att det blir fint med sytråd som de smala fallande stygnen är sydda med de övriga svarta är sydda med tunn lintråd enkel och dubbel.
Sytråd har jag fått tips av en hemslöjdsvän att använda mer av och det är jag glad för att jag prövat på så pass mycket nu att det känns naturligt att använda i broderier.

Katarina sa...

Precis som Karin, blev jag också extra förtjust i de svarta. Mycket effektfullt med ändingen av storlek och proportioner. Nån dag "måste" nog även jag ta och testa sytråd, varför har jag inte gjort det än?:-))

Metta sa...

Jättefint fritt försök du gjort! Tycker också att de svarta stygnen blev mycket effektfulla. Bra tips att testa sytråd, måste jag prova när jag kommer igång igen (snart hoppas jag.

annicka sa...

Katarina. Du har inte använt sytråd för att du har så många otroligt fina broderigarner som väntar på att bli använda och som lockar mer, tror jag alltså ;-)

annicka sa...

Metta, snart ska du se att även du sitter med nål o tråd och broderar små stygn. Du kommer att bli jättesnopen när du upptäcker det! Det kanske blir fortare än du tror. ;-)

Katarina sa...

Annicka- ligger nog en del i det, men jag har ju även en del melerad sytråd:-))

Barbro Li sa...

Jättefint! Tänker på svartstick när jag ser de olika svarta stygnen. Stygnen på diagonalen gillar jag mycket. Blir så inspirerad!

Annika sa...

S¨effektfullt.