söndag 1 juli 2012

Några stygn då och då.


Hej allihopa. Vad fint ni broderar. Själv har jag varit lite klen att brodera en lång tid. Jag har bara broderat lite Påsöm från Dala-Floda och gjort lite yllebroderi. Nu i veckan blev det en applikation på en handgjord anteckningsbok. Stjälkstygn, kaststygn och några knutar. Hållaren till pennan är fastsydd med förstygn. Och min signatur är sydd med efterstygn....Vad jag gör i övrigt finns på min blogg, Tålamodspåsen.

8 kommentarer:

Katarina sa...

Kul att du broderat och hittat hit igen! Den blomman blev fin! Kul idé med anteckningsboken också! Benämningen påsöm kan jag inte minnas att jag hört tidigare. Hittade förklaringen att det kom sig av att man "sydde på något". Broderar man inte alltid på något?:-))Vad jag förstod, så var det tydligen dubbelsidig plattsöm som kallas påsöm, stämmer det?

annicka sa...

Häftiga glada färger på omslaget till din anteckninsbok. Man borde alltid omge sig med upp-piggande vardagsföremål. Påsöm var en bra nyhet :-)
Fint att du är med oss då o då.

Anonym sa...

beautiful made, love the color yellow

Barbro Li sa...

Fin! Härligt med yllebroderi! Har för mig atat jag hört elller läst om påsöm när det handlat om gammalt broderi, där man tagit tillvara tyger och dekorationer och just sytt på dem på ett nytt ställe.

Katarina sa...

Så olika man kan läsa samma sak vid olika tillfällen:-)) Detsammma som applikation alltså? Med den skillnaden kanske, att det är en ev. tidigare broderad detalj man applicerar?

Annika sa...

Jättefin. Annika

EvaL8 sa...

Påsöm är liksidig plattsöm sydd med ullgarn inte applikation. Blommigt,blommigt,blommigt från Dala-Floda. Googla på påsöm så kommer massor av bilder.

Katarina sa...

Var inte "ute och cyklade" då:-))
Plattsöm stämde alltså. Så olika man kan tolka "sy på något", med olika betoning på orden:-))Vad jag avsåg var, att man sydde stygnen på ett "bottentyg" inte applicerade.