torsdag 24 januari 2013

Korallstygn

Med lite övertalning (av handen) har jag lyckats brotta mig igenom Korallstygnet, men vi kommer inte överens tycker jag.
Provlapp
Jag provade några raka och krokiga varianter men kunde inte hitta rätt. På Henry Art Gallery hittade jag en variant med ett extra varv runt tråden efter att knuten gjorts. Det är ändå ganska häftigt hur en sån liten förändring gjorde så stor skillnad, det såg nästan ut som en virkad picot.
Vanligt korallstygn till höger, med extravarv till vänster
När jag tröttnade på att brottas krafsade jag dit namnet på stygnet (med sytråd) och hade så mycket tråd på nålen kvar att jag testade att göra Korallstygn med denna tunna tråd. Det var nog dessa stygn som tilltalade mig mest på hela provlappen: den tunna linjen med stygn som nästan formar en EKG-kurva! Av bara farten testade jag några små grejer som nästan blev någon sorts skelett.
Skelett?

5 kommentarer:

Barbro Li sa...

Jag tycker din lapp med olika koraller blev både rolig och spännande. Skeletten och EKG-kurvorna med sina "trådar" till människokroppen. Inspirerar mig!

Katarina sa...

Att ni inte kommer överens syns då inte, tycker jag. Det blev ju en riktigt trevlig samling stygn och varianter! Intressant variant du hittade på "galleriet", måste göra ett "besök" där!

annicka sa...

Fin provlapp! Vilken tur att du prövade sytråden även till corallstygnet, så du blev mer överens med det. Tur har jag som inte är färdig ännu, kan alltså leka lite med din variant också!

Gudrun sa...

Härlig "lek" med korallstygnen.Trevliga varianter som sätter igång fantasin!

Annika sa...

Jag tycker du brottades bra med stygnet. Annika