lördag 21 april 2012

Plattsöm

Några lappar med plattsöm sydda i moulinegarn.
Det känns bra att sy detta stygn på stabilt ylle. Lättare att styra stygnet är det också när jag använder moulinégarn. Yllegarnet fyller ju mer och blir storartat och stiligt. Moulinégarnet blir sirligare och renare i linjerna , i alla fall för en amatör som jag.

Den första lilla lappen är verkligen en lapp som låg och väntade på sitt öde. Och stygnen är bara klotter. Men jag tycker att det blev fint. Och så blev jag inspirerad av Lina Holms kuddar och då gav det ena det andra och jag letade fram vitt ylle och klippte till 4 långa remsor varav två fått röda och gröna växtformer. Detta var den där helgen då det snöade och jag hade tänkt arbete i växthuset på landet. Snacka om förväntningar och inspiration! Här är två av de 4 remsorna:


Annicka tyckte att vi skulle pröva nya och annorlunda material också. Kanske -  får se... Sytråd på - ja vad ska man välja för underlag? Återkommer!

4 kommentarer:

Gudrun sa...

Så vackra prov på plattsöm du broderat!
Nu suger det lite i broderitarmen:-))
Tack för inspiration.

annickas byrå sa...

Jag håller med Gudrun, så fina provlappar!
Klotter är underskattat! Det skulle vi kunna fylla många broderier med tror jag...inte så prestigefyllt- bara brodera...

De vita ylleremsorna ger inspiration och nyfikenhet!
jag broderar inte på ylle- då går det lättare med sytråd- men som ni ska få se snart så är det inget jag rekomenderar...pilligt (Jag broderar på linne just nu.)

Lappmia sa...

Fina!!

Katarina sa...

Så härligt "broderiklotter" du har åstadkommit! Härliga blomster även på det vita!