onsdag 23 maj 2012

Plattsöm


Sent omsider är det dags för mig också att bidra med ett prov på stygn 13 - plattsöm... Jag har sytt med DMC-garn på gammal lakansväv. Först skissade jag upp en slinga på fri hand med blyerts och sen bara fyllde jag i med plattsöm, jag började med grenen.


Det blev en kvist, tror jag visst! När jag var klar med alltihopat skrev jag namnet på sömmen med sytrådsbroderi. Jag har aldrig gett mig på plattsöm tidigare för det verkar så svårt. Jag tycker också att det var svårt att få stygn som fyller upp ytan och att få jämna kanter, det gick ju lite si och så med det kan man säga. Men det var ett väldigt roligt broderi att göra, det tog lika lång tid som delfinalen i Eurovision (2 timmar).

Jag har fått en norsk bok som heter "Hygge med håndarbeid" från 1979 som bland mycket annat innehåller broderi. I den stod att man kan använda plattsöm för att sy fast tyg på tyg. Till detta prov tog jag två små tyglappar (en beige och en blå) som jag provade att sy fast. Den blå, som jag sydde först, fick nog för små stygn, det blev inte så snyggt. Jag är mer nöjd med den beige lilla rundeln.

5 kommentarer:

Barbro Li sa...

Jag tycker att det jättefint!
Roligt det där du skrev om att du sytte till ett Tv-program. Mina broderier och stickningar sker ofta också under lyssning och halvtögatittning, Och sedan hänger associationen kvar vid arbetet. Den förunderliga hjärnan!

Katarina sa...

Vilken graciös och fin liten kvist du fick till! Kul med tipset ur boken - det blev jättefint!

annicka sa...

Härligt schvung i kvisten. Tänk så lätt du fick till broderiet egentligen, lite blyerts o lite tyg o tråd. ;-)
Kul tidsmått du har, håller med dig o Barbro om att det är fint att sitta i Tv soffan och brodera. Simultankapaciteten används
Skämt å sido, det blev fint! Vad tyckte du om att brodera med sytråd?

Karin sa...

Det var väldigt häftigt att brodera med sytråd. Jag gjorde en liten text på det sättet efter att du inspirerade mig i februari och kände på en gång att det var läckert.

Jag tror att det kanske blir broderat ikväll igen, när det är nästa delfinal i Eurovision...

av女優 sa...

情色a片
通博歐博百家
免費美女影片
免費a片下載無碼
線上輪盤
色080聊天室
色080苗栗人聊天室
球賽比分
免費a片下載無碼
免費貼圖區