fredag 25 maj 2012

Stjälkstygn och konturer

Jag har försummat min stygnträning på sistone, men nu ska det bli ändring på det. Har tagit itu med ett par gamla UFOn där konturerna markerats med stjälkstygn. Jag brukar sy en rad stjälkstygn runt motiv som blir ojämna och fula i konturen. Stjälkstygn runt motiven är ofta ett bättre alterativ än att peta upp och göra om.I detta motiv, som inspirerats av skånskt yllebroderi, trots att det varken är ylle eller färgglatt, har jag först sytt konturer med stjälkstygn och därefter fyllt ytorna innanför med olika stygn.

Det andra UFOt är en broderisats från hemslöjden i Bollnäs. Det är en söt liten linblomma.Hemslöjden i Bollnäs har haft många fina broderisatser som är lämpliga att sy med stjälkstygn, bakdukar t ex. Tyvärr är den fina butiken nu nedlagd.

5 kommentarer:

Karin sa...

Oj oj oj så fina broderier! Det vita är ju en dröm, vad ska det bli? En duk?

Det är så tråkigt med alla fantastiska Hemslöjdsbutiker som lägger ner. Det blir svårare och svårare att hitta dem tycket jag.

Ulla-Britt sa...

Det blev lite tokigt med bilderna. Jag använde min IPad för att skriva inlägget. Det har fungerat bra tidigare men med den nya Bloggerversionen fungerar det betydligt sämre. Ska försöka fixa till det så småningom.

Det vita broderiet ska bli en tunika så småningom.

Barbro Li sa...

Så fint! Håller med om att stjälkstygnet skapar en vacker kontur men det är också som att teckna. Jag gillar detta stygn!
Det är vårt jobb att se till att hemslöjdsbutikerna blir kvar. Det är dyrt att handla där men vackra saker har de! Bli medlem spec i år då det är jubileum!

Annika sa...

Vilka fina broderier. Annika

Katarina sa...

Fint med olika strukturer i vitbroderiet, tacksamt att blanda olika stygn. Härliga linblommor.