måndag 20 augusti 2012

Sommarstygn!


Hemslöjdens och Pia Sjöstrands rosenarmband har varit en favorit i sommar. Ett trevligt arbete att ta med både i bil och båt och på badstranden. Tacksam gåva till vackra armar! 

 Ur min franska broderibok Noir har jag hämtat dessa grafiska bokstäver. De blir nog fina när jag får montera dem i en röd ram tänker jag. De är sydda med eftrerstygn på räknelinne. En ruta har blivit klar varje kväll jag lyssnat på Sjörövarrapporten och Sommarprogrammet.


Och så har jag börjat knyppla igen efter 50 år. Jag var på besök i Vadstena och såg Spetsutställningen där. I ett av de små husen låg också Svenska spetsars affär med så mycket inbjudande att köpa. Så hemma igen letade jag rätt på knyppeldynan på vinden - råttorna hade gnagt lite på den. Och så satte jag upp den enklaste Udd och stad. Och satte igång. Och tänk att det fanns kvar i fingrarna! De bara var där! Jag kände mig imponerad av mig själv. Mamma och mormor knypplade mycket så jag har många mönster, men måste nog träna på en av de enklare först. Ska fortsätta med Tvärgatan eller Vitsippan. Det är så roligt!
 Vad har ni andra gjort? 

6 kommentarer:

Karin sa...

Vilka härliga handarbeten du har ägnat dig åt i sommar. Armbandet är mycket vackert och de röda bokstäverna mycket tilltalande. Vad läckert med en röd ram till!

Det måste ha varit en läcker känsla när knypplingen fanns kvar i fingrarna. Kroppen är en finurlig sak.

annicka sa...

Barbro, så kul med Udd o Stad spetsen! Det är min första och enda knypplade spets. Jag gjorde den i slöjden nån gång på 60 talet!

Ditt röda broderi är så grafiskt och vackert- gillar det verkligen. Rosenarmbandet kommer nog till användning, tror du inte det? det är så skirt och robust på samma gång.

Jag har stickat mer än broderat...men mest inte gjort så mycket hantverk överhuvud taget. Den här sommaren har inte kreativiteten varit på topp precis...

Fabraholic sa...

Vilka härliga bokstäver! Och spetsen får mig att fundera på att prova på att knyppla. Det har jag aldrig gjort.

Katarina sa...

Även här har det broderats en del i sommar, men på ett "friare" sätt än ditt fina armband. Så inspirerande med bokstäverna du har sytt! Vilket härligt mönster det blev! Skön känsla det där när man känner att "det sitter i figrarna"! Denna sommar har jag ägnat mig mer än brukligt åt diverse olika textila tekniker. Men knyppeldynan har fått stanna kvar på vinden:-))fast det har också blivit en hel del avbrott för div. utflykter o.likn.

iHanna sa...

Så fint ditt armband blev, ja rosorna blir man glad av! Och bokstäverna är mycket snygga!

Pia Sjöstrand sa...

Oj så roligt att se att mitt rosenarmbandsmönster gjorts av dig. Bokstäverna är underbara!