söndag 17 februari 2013

Korallstygn


Testade detta stygn redan när vi sydde vårt andra stygn, knutarna, eftersom Rocksea tog med det i "knutfamiljen".
 Nr 6 är "vanliga" korallstygn. Nr 17 kallas spanska korallstygn i min bok (Brodera fritt av Jytte Harboesgaard). När jag nu sökte på detta stygn, för att om möjligt hitta något som visar hur det sys, hittade jag denna länk , där kallas stygnet också för Crested Chain Stitch. Tyvärr kan jag inte se några bilder där på hur stygnet sys.

Sökte då vidare på Crested Chain Stitch och hittade en video , men utseendet är inte detsamma. Men ett stygn som jag tycker ser fint ut med sina "uddar" i form av knutar.

Den nyaste provlappen är sydd på en bit av en gammal damastduk, som jag sprayat med färg från Crafty Notions.

Nr 1 är "vanliga" korallstygn, den nedre delen av cirkeln har jag sytt över en chenille tråd.
Inne i cirkeln har jag sytt fristående stygn.
Nr 2 har jag sytt så här (minns inte nu var jag hittat den)


Nr 3 är sydd efter detta tips från Karin.

Nr 4 med olika långa "ben".
Nr 5  här använde jag mig av denna variant.
Vid 2:an och i den nedre vänstra cirkeln sydde jag fast lite organza med korallstygnen. I mitten "figuren" applicerade jag ett tunt metallnät.
Från början hade jag endast tänkt mig de olika cirkelformerna och det som sammanbinder dem vågrätt, men stygnen var så roliga, så jag fortsatte med lite lodräta linjer också. I dem har jag varierat täthet och längd.
Ett stygn som jag verkligen vill rekomendera, roligt och variationsrikt!

4 kommentarer:

annicka sa...

Du är ju en fena på att hitta sätt att brodera på och använda stygnen på ett smakfullt sätt! Jag sitter här med färgade fingrar...har just färgat in en hel del material med just Crafty notions färger..

Karin sa...

Jag tror du kommer bättre överens med det här stygnet än vad jag gjort. Du har verkligen hittat sätt att variera och använda korallstygnet på. Kul att det var så användbart för dig!

Gudrun sa...

Fantastiskt vad du lyckats göra fina stygnprover.Detta stygn som inte ville sig för mig:-)),säkert var tålamodet för litet.
Jag beundrar dig lust att utforska och dina alster!
kram Gudrun

Barbro Li sa...

Fint! Ett roligt stygn tyckte ju jag. Du har verkligen fått till det!