onsdag 6 mars 2013

Ordning och reda?

Hur håller ni ordning? Idag har jag städat bland mina moulinegarner. Det är ett pillrigt och lite omständligt göra, men väldigt trevligt. Särskilt en dag som denna då jag inte varit riktigt på topp. Då är det skön meditation. Jag får ofta en "rul" av lösa trådar i alla himlens färger kvar. och så tänker jag att jag ska göra något av bara dem. Får se vad det blir. Men hur gör ni? Hur förvarar ni garner och tyger och band? Vore kul att höra era lösningar.
 
 

 

8 kommentarer:

Gudrun sa...

Mina DMC-garner är upprullade på bobbiner och finns i plastlådor i nummerordning.Syr mest med dessa,andra är inte så i ordning.

Wivi sa...

Jag har flera pärmar med fotofickor i genomskinlig plast där jag stoppar ner garndockorna i någorlunda färgordning (gula, orange, rosa, röda o.s.v.)

annicka sa...

Min ambition är att ha broderigarnerna färgsorterade på bobiner men när jag sen broderar så blir det en röra och det är svårt att hålla ordning. Då sorterar jag igen och det blir ordning, sen broderar jag igen...ja så håller jag på. Ibland ordning ibland en röra. Men det är avslappnande att sortera, det håller jag med dig om

Mia sa...

Jag har mina broderigarner på bobbiner i plastaskar, alltid ordning och reda, aldrig oording och oreda ;o)

Karin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karin sa...

Jag har sytt en hoprullbar grej med band spända över och fästa med ett par centimeters mellanrum med några stygn. På dessa knyter jag fast mina DMC-garner, när jag tröttnar är det bara att rulla ihop och stoppa ner i lådan!

Nystan av ullgarn för yllebroderi har jag i en låda men jag har gjort mindre dockor av alla färger som jag har i en verktygsväska tillsammans med lingarner och enstaka danska blomstergarner.

Radka sa...

Like others, I wind stranded cotton threads on cardboard bobbins, with the number tags, and keep in plastic draw organizer, sorted by colour. That way it is always easy to look for the right colour shade. :-)

Barbro Li sa...

Imponerad av hur ordentliga ni alla är! Spännande att få ta del av alla alternativ. Undrar: bobinerna - han ni gjort dem själva eller köper ni garn i stora förpackningar?